Floorplan for The Pebbles, St. Davids, Pembrokeshire, SA62 6RD
EPC Graph for The Pebbles, St. Davids, Pembrokeshire, SA62 6RD

Property Details


A two storey end of terrace stone built cottage set in the historic centre of St Davids within "The Pebbles" and facing approximate north-west directly overlooking the Cathedral. The Close and the rugged outcrops of Carn Llidi beyond. Indeed the property provides spectacular views over a route to the Cathedral which pilgrims have trodden for centuries.

The historic significance of this location is quite overwhelming as this small Cathedral City is one of the prime jewels in Pembrokeshire's crown, bustling in the summer months and then reverting to an aura of quietness over the winter period.

Entrance Hall

With solid entrance door, terrazza tiled floor, radiator, understairs store, central heating thermostat, book shelf recess.

Sitting Room (4.4m into bay x 4.1m)

Feature bay window directly overlooking the Cathedral. Open fireplace, radiator.

Dining Room (rear) (4m x 3.7m)

Open fireplace, radiator.

Kitchen/Breakfast Room (4m x 2.6m)

Single drainer stainless sink unit. Base cupboards with laminate work surfaces, matching double wall cupboard, gas point, part tiled walls, store cupboard.

Rear Hall

A newer extension with uPVC double sealed entrance door, ceramic tiled floor.

Shower Room (2.5m x 1.4m)

A modern double shower with screen, pedestal hand basin, low flush wc., part tiled walls, double sealed window, heated towel rail.

From the Hall a staircase rises to the ...

First Floor Landing

Bathroom 'L' shaped (2.4m x 2m max)

Twin grip panelled bath, pedestal hand basin, low flush wc., radiator, shaver point.

Bedroom 1 (front) (4.4m x 4.1m)

Superb views from the bay window, radiator.

Bedroom 2 (rear) (3.7m x 3.5m average)

Overlooking the garden, radiator, store cupboard and providing access to an ...

Attic Store/Dressing Room (4.1m x 2.76m)

Worcester wall mounted central heating boiler, radiator, partial low headroom.

Outside

To the front of the property, a stone court wall encloses a raised flower bed with shrubberies. There is parking to the side for the smaller vehicle, with pedestrian gate leading to the rear garden. High stone walls surround a completely private and sunny back garden, which includes a good sized garden shed that could perhaps be converted and utilised as a studio/office.

General Notes

Tenure: The property is freehold.
Viewing: By appointment with R K Lucas & Son
Services: All main services connected.
Fixtures & Fittings: As detailed in the sales particulars.

Note: In the eastern side of the court garden is a small area which incorporates Japanese Knotweed. The vendors have advised us that an Insurance backed Management Plan has been put in place to eradicate this invasive plant. Information will be provided to the successful purchaser's Solicitors prior to exchange of contracts.